About: Einstein's Blackboard     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:Wikicat1931Works, within Data Space : dbpedia.demo.openlinksw.com associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.demo.openlinksw.com/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FEinstein%27s_Blackboard&invfp=IFP_OFF&sas=SAME_AS_OFF&graph=http%3A%2F%2Fdbpedia.org&graph=http%3A%2F%2Fdbpedia.org

Einstein's Blackboard is a blackboard which physicist Albert Einstein (1879–1955) used on 16 May 1931 during his lectures while visiting the University of Oxford in England. The blackboard is in the collection of the Museum of the History of Science in Oxford.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • Einstein's Blackboard (en)
  • Einsteins krijtbord (nl)
rdfs:comment
  • Einstein's Blackboard is a blackboard which physicist Albert Einstein (1879–1955) used on 16 May 1931 during his lectures while visiting the University of Oxford in England. The blackboard is in the collection of the Museum of the History of Science in Oxford. (en)
  • Einsteins krijtbord is een krijtbord dat gebruikt is door Albert Einstein tijdens een voordracht op 16 mei 1931 aan de Universiteit van Oxford in Engeland. Het krijtbord is een van de meest iconische objecten in de verzameling van het in Oxford. De natuurkundige nodigde Einstein in 1931 voor het houden van de lezingen uit. Einstein gaf vervolgens drie lezingen, de eerste over de relativiteitstheorie, de tweede over kosmologie en de derde over de veldentheorie van alles. De voordracht waarbij dit krijtbord werd gebruikt was de tweede van drie voordrachten in Rhodes House in South Parks Road. (nl)
geo:lat
geo:long
foaf:depiction
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/Special:FilePath/Einstein_blackboard.jpg
dcterms:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Link from a Wikipage to an external page
sameAs
dbp:wikiPageUsesTemplate
thumbnail
georss:point
  • 51.75443 -1.25519
has abstract
  • Einstein's Blackboard is a blackboard which physicist Albert Einstein (1879–1955) used on 16 May 1931 during his lectures while visiting the University of Oxford in England. The blackboard is in the collection of the Museum of the History of Science in Oxford. (en)
  • Einsteins krijtbord is een krijtbord dat gebruikt is door Albert Einstein tijdens een voordracht op 16 mei 1931 aan de Universiteit van Oxford in Engeland. Het krijtbord is een van de meest iconische objecten in de verzameling van het in Oxford. De natuurkundige nodigde Einstein in 1931 voor het houden van de lezingen uit. Einstein gaf vervolgens drie lezingen, de eerste over de relativiteitstheorie, de tweede over kosmologie en de derde over de veldentheorie van alles. De voordracht waarbij dit krijtbord werd gebruikt was de tweede van drie voordrachten in Rhodes House in South Parks Road. Het krijtbord werd gered door fysisch chemicus E.J. Bowen (1898-1980) en geschonken door Sir Francis James Wylie, de beheerder van Rhodes House. Op het bord staan vergelijkingen over de diameter, de uitdijing en leeftijd van het heelal. 'L.J.' op het bord staat voor lichtjaar in het Duits. Het krijtbord wordt gezien als een artefact dat van een heel andere orde is dan de andere objecten in de verzameling van het museum, die voornamelijk bestaat uit wetenschappelijke instrumenten. Einstein kwam in 1933 nog eens naar Oxford om opnieuw een lezing te geven, ditmaal op een ander krijtbord. (nl)
Faceted Search & Find service v1.17_git139 as of Feb 29 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3330 as of Mar 19 2024, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc212), Single-Server Edition (378 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software