rdfs:comment
| - الحيتان الأولية (الاسم العلمي:†Protocetidae) هي فصيلة منقرضة من الثدييات تتبع رتبة مزدوجات الأصابع. (ar)
- Los protocétidos (Protocetidae) es una familia de cetáceos extintos del parvorden Archaeoceti que vivieron en el Eoceno en Eurasia, África y Norteamérica. (es)
- Protocetidae, the protocetids, form a diverse and heterogeneous group of extinct cetaceans known from Asia, Europe, Africa, South America, and North America. (en)
- Les Protocetidae (protocétidés en français), appelés aussi « baleines à pattes », sont une famille éteinte de mammifères ayant vécu au cours de l'Éocène du Lutétien au Priabonien, il y a environ entre 48 et 34 Ma (millions d'années). (fr)
- I protocetidi (Protocetidae) sono una famiglia di cetacei estinti, vissuta nell'Eocene inferiore e medio (50 – 40 milioni di anni fa). I loro resti sono stati ritrovati in Nordamerica, in Nordafrica e nel subcontinente indiano. Cranio di Protocetus atavus (it)
- Protocetidae é uma família de cetáceos extintos da subordem Archaeoceti. (pt)
- Protocetidae утворюють різноманітну гетерогенну групу вимерлих китоподібних, відомих з Азії, Європи, Африки, Південної Америки та Північної Америки. (uk)
- 原鯨科(學名:Protocetidae)為多樣化、異質性高的已滅絕鯨下目演化支,化石發現於亞洲、歐洲、非洲、南美洲及北美洲。 (zh)
- Els protocètids (Protocetidae) són un grup divers i heterogeni de cetacis prehistòrics coneguts d'Àsia, Europa, Àfrica i Nord-amèrica. N'hi havia molts gèneres, alguns dels quals estan molt ben coneguts (ex. Rodhocetus). Els protocètids coneguts tenien potes anteriors i posteriors grans que eren capaces de suportar el cos a terra ferma i és probable que tinguessin un estil de vida amfibi. De moment no és clar si els protocètids tenien aleta caudal. Tanmateix, és evident que s'havien adaptat a un estil de vida aquàtic. En Rodhocetus, per exemple, el sacre (un os que en els mamífers terrestes és una fusió de cinc vèrtebres que connecta la pelvis amb la resta de la columna vertebral) estava dividit en vèrtebres soltes. Tanmateix, la pelvis romania connectada a una de les vèrtebres sacres. A m (ca)
|