About: Hilda Dianda     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:Wikicat20th-centuryClassicalComposers, within Data Space : dbpedia.demo.openlinksw.com associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.demo.openlinksw.com/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FHilda_Dianda&invfp=IFP_OFF&sas=SAME_AS_OFF

Hilda Fanny Dianda (born 13 April 1925) is an Argentinian composer, musicologist, music educator, and conductor.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • Hilda Dianda (ca)
  • Hilda Dianda (es)
  • Hilda Dianda (en)
rdfs:comment
  • Hilda Fanny Dianda (born 13 April 1925) is an Argentinian composer, musicologist, music educator, and conductor. (en)
  • Hilda Dianda (Córdoba, Argentina, 13 d'abril de 1925) és una compositora argentina. Va estudiar a Buenos Aires amb i a Europa amb Gianfrancesco Malipiero i Hermann Scherchen. El 1958 es traslladà a França i es posà en contacte amb el "Grup d'Investigacions musicals" (dirigit per Pierre Schaeffer). Va ser invitada a la Radiotelevisió Italiana (RAI) per treballar a l'Estudi de Fonologia on va realitzar diverses experiències i investigacions en el camp musical electrònic. Des de 1960 fins a 1962 va participar, com a becària, en els Cursos Internacionals de Nova Música, a Darmstadt, Alemanya. El 1964 va rebre l'homenatge del Govern de la República Italiana amb la "Medalla al Mèrit Cultural", en honor de les seves activitats artístiques i professionals. El 1966 el "San Fernando Valley State Co (ca)
  • Hilda Dianda (Córdoba, Argentina, 13 de abril de 1925)​ es una compositora argentina. Estudió en Buenos Aires con y en Europa con y Hermann Scherchen. En 1958 se trasladó a Francia y se puso en contacto con el "Grupo de Investigaciones musicales", dirigido por Pierre Schaeffer. Fue invitada por la RAI para trabajar en el Estudio de Fonología, donde realizó diversas experiencias e investigaciones en el campo de la música electrónica. (es)
dcterms:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
sameAs
dbp:wikiPageUsesTemplate
has abstract
  • Hilda Dianda (Córdoba, Argentina, 13 d'abril de 1925) és una compositora argentina. Va estudiar a Buenos Aires amb i a Europa amb Gianfrancesco Malipiero i Hermann Scherchen. El 1958 es traslladà a França i es posà en contacte amb el "Grup d'Investigacions musicals" (dirigit per Pierre Schaeffer). Va ser invitada a la Radiotelevisió Italiana (RAI) per treballar a l'Estudi de Fonologia on va realitzar diverses experiències i investigacions en el camp musical electrònic. Des de 1960 fins a 1962 va participar, com a becària, en els Cursos Internacionals de Nova Música, a Darmstadt, Alemanya. El 1964 va rebre l'homenatge del Govern de la República Italiana amb la "Medalla al Mèrit Cultural", en honor de les seves activitats artístiques i professionals. El 1966 el "San Fernando Valley State College of Northridge California" (Estats Units) la va invitar a treballar en el seu "Laboratori de Música Electrònica". Des de 1967 fins a 1971 va ser professora a "l'Escola d'Arts" de la Universitat Nacional de Córdoba, Argentina. Diverses obres de Hilda Dianda han estat incorporades als programes de diverses universitats i institucions musicals d'Europa i Nord Amèrica com a exponent de l'actual creació musical. Com a musicòloga s'ha dedicat principalment a la música contemporània i ha col·laborat en ràdios i diverses publicacions de l'Argentina i de l'exterior i també ha fet seminaris, cursos i conferències. El 1980, en reconeixement a la seva amplia i internacional trajectòria artística, el Govern de la República Francesa la nomena "Cavaller de l'Orde de les Palmes Acadèmiques". (ca)
  • Hilda Dianda (Córdoba, Argentina, 13 de abril de 1925)​ es una compositora argentina. Estudió en Buenos Aires con y en Europa con y Hermann Scherchen. En 1958 se trasladó a Francia y se puso en contacto con el "Grupo de Investigaciones musicales", dirigido por Pierre Schaeffer. Fue invitada por la RAI para trabajar en el Estudio de Fonología, donde realizó diversas experiencias e investigaciones en el campo de la música electrónica. Desde 1960 hasta 1962 participó, como becaria, en los Cursos Internacionales de Nueva Música, en Darmstadt, Alemania. En 1964 recibió un homenaje del gobierno de Italia con la "Medalla al Mérito Cultural", en honor a sus actividades artísticas y profesionales. En 1966 el "San Fernando Valley State College de Northridge California" (Estados Unidos) la invitó a trabajar en su laboratorio de música electrónica. Desde 1967 hasta 1971 fue profesora en la "Escuela de Artes" de la Universidad Nacional de Córdoba, Argentina. Varias obras de Hilda Dianda han sido incorporadas a los programas de diversas universidades e instituciones musicales de Europa y Norteamérica, como exponentes actuales de la creación musical. Como musicóloga se ha dedicado principalmente a la música contemporánea, y ha colaborado en radios y diversas publicaciones de la Argentina y del exterior, así como en seminarios, cursos y conferencias. En 1980, en reconocimiento de su trayectoria, el gobierno de Francia la nombra "Caballero de la Orden de las Palmas Académicas". (es)
  • Hilda Fanny Dianda (born 13 April 1925) is an Argentinian composer, musicologist, music educator, and conductor. (en)
gold:hypernym
schema:sameAs
prov:wasDerivedFrom
page length (characters) of wiki page
foaf:isPrimaryTopicOf
is Link from a Wikipage to another Wikipage of
is foaf:primaryTopic of
Faceted Search & Find service v1.17_git139 as of Feb 29 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3330 as of Mar 19 2024, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc212), Single-Server Edition (378 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software