About: The New Industrial State     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:WikicatEconomicsBooks, within Data Space : dbpedia.demo.openlinksw.com associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.demo.openlinksw.com/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FThe_New_Industrial_State

The New Industrial State is a 1967 book by John Kenneth Galbraith. Three revised editions appeared in 1972, 1978 and 1985.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • El nou estat industrial (ca)
  • Le Nouvel État industriel (fr)
  • The New Industrial State (en)
rdfs:comment
  • The New Industrial State is a 1967 book by John Kenneth Galbraith. Three revised editions appeared in 1972, 1978 and 1985. (en)
  • El nou estat industrial és el títol d'un llibre escrit el 1967 per John Kenneth Galbraith. Al llibre Galbraith defensa que en el sector industrial de les societats capitalistes modernes, el mecanisme tradicional d'oferta i demanda és suplantat per la planificació de les grans empreses, usant tècniques que van des de la publicitat al màrqueting fins a la integració vertical. (ca)
  • Le Nouvel État Industriel est un ouvrage rédigé par John Kenneth Galbraith, paru en 1967 aux États-Unis et en 1968 en France. Son ouvrage a pour but de décrire le fonctionnement de l'économie américaine dans le cadre de la croissance d'après-guerre. Son ouvrage offre une grille de lecture de la société industrielle. On peut considérer que le modèle d'analyse de Galbraith est valable pour la période des Trente Glorieuses (1945-1975), mais qu'il perd de sa pertinence à partir des années 1980. (fr)
foaf:depiction
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/Special:FilePath/TheNewIndustrialState.jpg
dcterms:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Link from a Wikipage to an external page
sameAs
dbp:wikiPageUsesTemplate
thumbnail
has abstract
  • El nou estat industrial és el títol d'un llibre escrit el 1967 per John Kenneth Galbraith. Al llibre Galbraith defensa que en el sector industrial de les societats capitalistes modernes, el mecanisme tradicional d'oferta i demanda és suplantat per la planificació de les grans empreses, usant tècniques que van des de la publicitat al màrqueting fins a la integració vertical. Galbraith argumenta que això s'ha convertit en necessari a causa de la a llarg termini requerida per uns processos de producció que impliquen tecnologia molt avançada i complexa (en les societats soviètiques aquests tipus de reptes tecnològics trobaren resposta també en sistemes similars de planificació) que impliquen un substancial risc addicional. Un dels resultats que es deriva d'aquest fet és que la competència perfecta, tal com s'entén generalment en la teoria econòmica clàssica, deixa de ser una explicació útil per al sector industrial (malgrat que pot ser útil encara per entendre altres sectors dominats per petites empreses). Galbraith argumenta que el sistema industrial -que ell defineix, en termes generals, com aquelles empreses que controlen al voltant de dos terços de la producció de sectors clau de l'economia- és controlat a la pràctica per una tecnoestructura més que pels seus propietaris o accionistes. Defensa que la tecnoestructura no actua per maximitzar el benefici (ja que això comporta un cert risc de fracàs) sinó per mantenir l'organització i assegurar la seva expansió. La principal motivació de la tecnoestructura és mantenir el control de l'empresa; per això, per exemple, prefereix finançar-se via beneficis no distribuïts en comptes d'endeutament. El concepte tradicional del risc associat a les petites empreses esdevé menys rellevant per a les grans empreses industrials. El risc és mitigat per accords a llarg termini i instruments financers com ara els contractes a futur que permeten pal·liar la volatilitat dels preus de les matèries primeres. Un altre factor també necessari per a la planificació de la producció industrial a llarg termini és la influència en els governs en les decisions de política econòmica i . (ca)
  • Le Nouvel État Industriel est un ouvrage rédigé par John Kenneth Galbraith, paru en 1967 aux États-Unis et en 1968 en France. Son ouvrage a pour but de décrire le fonctionnement de l'économie américaine dans le cadre de la croissance d'après-guerre. Son ouvrage offre une grille de lecture de la société industrielle. On peut considérer que le modèle d'analyse de Galbraith est valable pour la période des Trente Glorieuses (1945-1975), mais qu'il perd de sa pertinence à partir des années 1980. Selon Galbraith, le capitalisme connait deux périodes de fonctionnement : une période dite d'économie de marché, dans laquelle évolue la petite entreprise et durant laquelle les prix sont flexibles ; et une nouvelle période qui émerge par la concentration des entreprises, le développement du salariat, l'augmentation générale du niveau de vie et le changement des modes de consommation. C'est ce nouveau système que Galbraith étudie, le système industriel. L'auteur concentre son analyse sur le système industriel des États-Unis. Dans cet ouvrage l'auteur tend à montrer que le fonctionnement du capitalisme change par la modification de ses structures et en conclut que la loi de l'offre et de la demande est caduque. Il s'attarde sur le modèle de la grande entreprise en particulier, considérant qu'il existe encore des petites entreprises qui fonctionnent plus ou moins selon cette loi. C'est notamment par quatre changements principaux - la technologie, la planification, les nouveaux rapports entre État et système industriel, les rapports de pouvoir - du système industriel que l'économie de marché ne fonctionne plus selon les lois de l'offre et de la demande (si tant est qu'elle l'ait un jour fait). (fr)
  • The New Industrial State is a 1967 book by John Kenneth Galbraith. Three revised editions appeared in 1972, 1978 and 1985. (en)
gold:hypernym
prov:wasDerivedFrom
page length (characters) of wiki page
foaf:isPrimaryTopicOf
is Link from a Wikipage to another Wikipage of
is Wikipage redirect of
is foaf:primaryTopic of
Faceted Search & Find service v1.17_git139 as of Feb 29 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3330 as of Mar 19 2024, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc212), Single-Server Edition (378 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software